Konkurssit ja konkurssimenettely


Yrityksen maksuvalmiuskriisi voi johtaa konkurssiin. Konkurssissa yrityksen kaikki omaisuus realisoidaan ja varat jaetaan velkojien kesken. Konkurssi päättää yritystoiminnan.

Yrityksen on hakeuduttava konkurssiin, jos yritystoiminnan jatkaminen tosiasiassa tarkoittaa velkojien aseman huononemista. Osakeyhtiöiden osalta on olemassa omia sääntöjä siitä, milloin yritys on luovutettava konkurssiin. Konkurssi voi seurata paitsi yrityksen omasta- myös velkojan hakemuksesta. Asiasta päättää tuomioistuin, joka samalla määrää lakimiehen, yleensä asianajajan, hoitamaan konkurssipesää.

Konkurssipesänhoitaja laatii omaisuudesta ja veloista inventaarin eli pesäluettelon, jonka yrittäjän edustaja vahvistaa. Päätösvaltaa konkurssissa käyttävät yrityksen velkojat velkojainkokouksissa. Saamiensa valtuutusten puitteissa konkurssipesän hoitaja realisoi omaisuuden ja jakaa sen konkurssituomion mukaisesti.

Olemme hoitaneet satoja konkurssipesiä ja tunnemme perin pohjin konkurssipesän hoitoon liittyvät mo- ninaiset asiat.

Linkit


Nämä vahvuutemme tarjoamme käyttöösi


Kokenut ja tehokas

Hoidamme yksityishenkilöiden riita- ja rikosasiat kokemuksen tuomalla varmuudella ja tehokkuudella. Hoidamme myös perinnönjakoja, laadimme asiakirjoja ja annamme oikeudellista neuvontaa erilaisissa yksityishenkilöiden lakiasioissa.

Yritysten ongelmanratkaisija

Yritysten juridisten ongelmien ratkaiseminen on toimintamme ydinaluetta. Autamme oikeudellisten ongelmien ennaltaehkäisyssä ja ongelmatilanteissa niiden ratkaisemisessa. Viime kädessä ajamme asiaanne tuomioistuimessa asiantuntevasti ja tehokkaasti.

Nopeasti asian ytimeen

On kyse yksityishenkilön tai yrityksen oikeudellisesta ongelmasta, pääsemme nopeasti asian ytimeen. Osaamme myös esittää selkeästi mistä asiassa on oikeudellisesti kysymys. Yhteistyössä kanssasi pyrimme löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun ongelmaasi.


Kiinnostuitko palveluistamme?
Katso yhteystietomme ja ota yhteyttä.

Ota yhteyttä